Felinare – lumina

Decembrie 18, 2011

M-am bucurat de noile reclame luminoase cu  pictograma verde, simbol al farmaciilor, semnul aprins al lui Asklepsios, zis si Aesculap, facatorul de bine al Greciei Antice si simbol al medicinii si farmacologiei.

,,Ca sa vada tot omul unde sunt acele  farmacii ! Foarte bine pentru om, daca are nevoie !”, mi-am zis.

Sunt multe farmacii in oras, aparute in ultima vreme, toate au aprinsa permanent aceasta lanterna magica cu simbolul lui Aesculap, ziua si noaptea ! Chiar si cand sunt inchise.

Astfel incat, daca te intreaba un om  ,,-Stii unde o farmacie pe aici ?”, arati repede, unde : ,, -Unde este reclama aprinsa, este acolo,aproape ! ” …

Si te faci de ras. Revine si spune : ,,-Este inchisa. Unde este o farmacie deschisa?

Numai in cateva locuri , poti sa-i explici, in stilul enumerativ a lui Pristanda – Caragiale,  ,, una la primarie, una la catedrala… una la Scoala de fete… ” (*vezi nota de mai jos).

Lasa omul felinarul aprins care s-a vrut a fi un reper util  si alearga, la noroc si dupa vorbe. ,, -Unde este deschisa, farmacia… ? ”

Alearga omu, felinare-lumina,  dupa farmacia  care merita sa stea cu  lumina aprinsa ca simbol al lui Aesculap. De ce ? Simplu, pentru ca este deschisa. Daca nu este deschisa, ce rost mai are ?

Chioscurile de ziare se vad mai bine, care sunt deschise si care nu.

NOTA :

Daca cititi un ziar, adus de vant, on-line sau cumparat de la un chiosc de ziare sau va indruma cineva, printre lanternele magice, care stau aprinse non-stop dar nu folosesc la nimic , iata o lista pentru omul care trebuie sa alerge direct la farmacia non-stop, sa nu mai piarda timpul spre lumina adevarului…

Farmacii deschise permanent , dupa Colegiul Farmacistilor Bihor :
FONTANA TRANSILVANIA, Oradea, str. Transilvaniei 6, bl.U1; FARMIMPEX SRL, Oradea, str. Republicii nr. 26; LAVANDA, Str. Corneliu Coposu nr.27/A, bl. AN7; PROCARDIA SRL, Oradea, str. Libertăţii nr.4; SANIFARM SA – FARMACIA 58, Oradea, str. Republicii nr.33; SANIFARM SA – FARMACIA 68, Oradea, str. Progresului nr.58; PRIMULA, Oradea, str. Nufărului nr.45; CONCORDIA, Oradea, str.Piaţa Bucureşti nr.2-4; ELIXIR, Oradea, str. Tudor Vladimirescu nr.4.

Sanatate si sa fie bine !

Putina muzica, la tema :

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: