Ciclicitatea istoriei ? Speranta ?

Decembrie 20, 2011

Ce timpuri traim  ? Sunt foarte complicate episoadele de acum.  Cum sa aplici invatatura cu grija de a trai cu folos ? ,,Cine nu are memoria istoriei risca sa o repete* ?

Anul 2011 este spre sfarsit, suntem in criza mondiala. Se va scrie la istorie.

Ma gandesc ca dupa 1933 lumea a supravietuit unei crize mondiale dar nazismul a invadat, razboi, holocaust, crime de razboi, distrugerea unor parti din civilizatie.

Am dat de un videoclip pe Youtube. Filmul si comentariul lui in limba engleza, ar putea soca multa lume, fiind vorba despre arme nedetectabile, arme-surpriza :

,,The modern nuclear powered ballistic missile submarine is one of the most complex, and without doubt the single most destructive machine man has ever created. Capable of remaining submersed and invisible for up to six months, then within minutes able to shower any landmass on the planet with multiple independently targetable thermonuclear warheads. Marrying a nearly undetectable launch platform and virtually unstoppable miniaturised warheads reentering the atmosphere at 12,000 mph, each submarine can deliver enough explosive force to destroy an entire continent.”
Music: Massive Attack – “Angel”.

Un singur submarin poate distruge singur (intr-o singura misiune), cu cate focoase termonucleare are la bord, un intreg continent. Este cea mai distructiva masina de razboi pe care omul a creat-o vreodata.

Cu asa de mare putere de anihilare la dispozitie, cele doua super puteri militare ale lumii, au cam incetat tratativele de dezarmare nucleara, in momentul in care vorbim, fara a avea o contrapondere, un lucru care cat de cat sa garanteze continuarea dezarmarii.  Cine conteaza pentru a reglementa hegemonia unuia sau altuia ?  Diplomatia cui ? Muschii cui ?

Criza datoriilor se intinde continental; se spunea in mass-media ca nu este nevoie acum de un razboi, pentru a cuceri o tara.

Cine sa ne vegheze ? Si cine va mai fi un bismarck, un hitler, un stalin sau alt macelar universal ? Cine intr-o secunda urmatoare, va apasa pe un buton  declansator ?

Terorismul religios este prezent mai mult ca oricand in inceputul de  secol : Va fi secolul intreg sau nu se va termina** ?  Speranta ?

NOTA :

*Dicton al lui G. Santayana.

** Dupa A. Marlraux : ,,Secolul… va fi religios sau nu va fi deloc”).

Reclame

2 Responses to “Ciclicitatea istoriei ? Speranta ?”

  1. Gratian Says:

    Dom’le, greu de zis… Oricum, ceva se va intampla, ca oamenii sunt deja prea dezorientati si usor de manipulat.

  2. joyflint Says:

    Ai dreptate. Sa speram ca vom supravietui.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: