Goodall

Decembrie 20, 2011

When asked if she believed in God, Goodall said in September 2010: „I don’t have any idea of who or what God is. But I do believe in some great spiritual power. I don’t know what to call it. I feel it particularly when I’m out in nature. It’s just something that’s bigger and stronger than what I am or what anybody is. I feel it. And it’s enough for me.” (Dame Jane Morris Goodall, DBE (born Valerie Jane Morris-Goodall on 3 April 1934),[1] is a British primatologist, ethologist, anthropologist, and UN Messenger of Peace). (http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Goodall)

Credeti ca am evoluat destul de mult ca sa pretuim viata in toate formele creatiei divine ? (Pe care o divinizam pentru aceasta daruire, viata noastra si a celor din jur).

In legatura cu cainii comunitari, eu cred ca ceva ne-a scapat, noua, oamenilor.

Euthanasierea, ce legatura  are cu civilizatia  ? Este, precum vanatoarea, o selectie cu arma ? Nu, pentru ca este o suprimare in masa. Unii caini musca, altii dau din coada, altii zambesc.

In orice caz, animalele ne privesc. Poate ne admira cum ne descurcam cu viata, in comparatie cu ele.

Ceea ce cred eu ca ne trebuie, pentru a ramane civilizati, o politie a animalelor, un tribunal pentru animale, o clementa, cea a speciei homo sapiens, dominatoarea biosferei.

Faptul ca -abandonati total- cainii acestia stau pe strazi, este vina oamenilor.

Si poate ca bietul animal are cosmaruri cu noi, ca l-am batut…

Reclame

No Responses Yet to “Goodall”


  1. Actually, s-a descoperit ca si cainii si pisicile viseaza in timpul somnului. Iar la pisici „a visa” este inca si mai important, intrucat se pare ca privarea de vis duce, in scurt timp, la moartea pisicii.

    Si, da, suntem rai cu animalele, la fel cum suntem si noi intre noi. Avem prea multe frustrari si prea multa agresivitatea inmagazinata, incat ni le manifestam ori de cate ori ni se da ocazia, fara sa mai si fim, macar putin, rationali.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: